Bratje čutimo, da moramo karizmo sv. Frančiška, ki jo živimo deliti tudi z drugimi. Leta 1991 smo prvič organizirano poromali z avtobusom v Frančiškove kraje. V bližini Assisija smo po Božji previdnosti našli hišo, ob kateri smo si lahko postavili šotore in bivali v njih. Danes je romanje malo drugačno. Sledi pa preprostosti in Frančiškovemu duhu…

Romanje v Assisi

Vsak dan se odpravimo v Assisi ali kakšen Frančiškov kraj, kjer spoznavamo sv. Frančiška in sv. Klaro, razmišljamo o sebi, drugih, našem poslanstvu. Romanja zaznamujejo preprostost, skromnost, veliko petja in veselja, duhovne vsebine, nepozabne vezi in srečanja. Romanje organiziramo vsako leto v mesecu juliju in avgustu. Včasih se romarjem pridruži tudi kakšna kolesarska odprava fantov ali deklet.

Če si mlad/a (od 17. do 30 let) in se želiš romanja udeležiti tudi ti, si dobrodošel/dobrodošla. Še posebej, če iščeš odgovore na življenjska vprašanja, če si pred življenjsko odločitvijo, če si želiš povezanosti, veselja, ljubezni, prepevanja. Pridi in skupaj bomo poromali.

Poglej na to stran: https://www.kapucini.si/nas-program/romanje-v-assisi-za-mlade/

Oglejte si naše programe

Sklop naših programov, ki jih imamo odprtih in se jih lahko udeležite.