Loading dogodki

« All Events

  • Ta dogodek je minil.

Romanje v San Giovanni Rotondo

Informacije

Vodi:

br. Stane Bešter, br. Miro Pavšek, br. Miha Sekolovnik, s. Petra Mohorko

Kraj in datum:

San Giovanni Rotondo – Italija,

Italija


02. 09. 2023 - 07. 09. 2023

ROMANJE V SAN GIOVANNI ROTONDO, 2.–7. september 2023

Bratje kapucini vabimo na romanje k svetemu patru Piju v San Giovanni Rotondo, v njegov rojstni kraj Pietrelcino, k sv. nadangelu Mihaelu na goro Gargano in k sv. Nikolaju v Bari.

Okviren program:

  1. dan: odhod v soboto, 2. september ob 4.00 iz Štepanje vasi, Ljubljana, po avtocesti do Razdrtega, nato po Vipavski dolini, preko Vrtojbe v Italijo (po poti se bomo ustavljali za vstop na avtobus); postanek ob avtocesti in kosilo iz popotne torbe; postanek popoldne v Lancianu (kraj evharističnega čudeža), maša; nadaljevanje potovanja, prihod v San Giovanni Rotondo in nastanitev v Centru accoglienza.
  2. dan (3. september): San Giovanni Rotondo – obisk prvotne samostanske cerkve, samostana in muzeja, cerkve Santa Maria delle Grazie, nove cerkve sv. Pija, kripte in groba sv. Pija ter ogled mozaikov jezuitskega patra Marka Ivana Rupnika in sodelavcev Centra Aletti, sveta maša v kapucinski cerkvi. Opoldne odmor in kosilo iz popotne torbe; popoldne križev pot; po večerji obisk groba sv. Pija, osebna molitev in možnost za sveto spoved.
  3. dan (4. september): Obisk Pietrelcine, Pijevega rojstnega kraja. Popoldne povratek v San Giovanni Rotondo. Po večerji obisk groba sv. Pija, osebna molitev in možnost za sveto spoved.
  4. dan (5. september): Romanje k sv. Mihaelu na Monte Gargano – obisk in ogled svetišča, maša; opoldanski odmor s kosilom iz popotne torbe. Popoldne povratek v San Giovanni Rotondo. Po večerji obisk groba sv. Pija, osebna molitev in možnost za sveto spoved.
  5. dan (6. september): Romanje k sv. Nikolaju v Bari – maša, obisk njegovega groba v kripti; kosilo iz popotne torbe, povratek v San Giovani Rotondo; po večerji obisk groba sv. Pija, osebna molitev.
  6. dan (7. september): Povratek ob 4.00; zajtrk na poti, postanek v Loretu, znamenitem Marijinem božjepotnem kraju, maša; kosilo iz popotne torbe; obisk sv. Leopolda Mandića v Padovi; nato povratek domov v poznih večernih urah.

Voditelji romanja: br. Miha Sekolovnik, br. Stane Bešter, s. Petra Mohorko.

Stroški romanja z vožnjo, nastanitvijo (polpenzion: večerja, spanje in zajtrk) in turističnim zavarovanjem so:

v štiriposteljni sobi: 410 € na osebo; – v triposteljni sobi: 430 € na osebo; v dvoposteljni sobi: 450 € na osebo; v enoposteljni sobi: 480 € na osebo. Ob prijavi napišite, v kateri sobi želite prenočevati; lahko tudi, s kom želite biti skupaj v sobi.

Vse dni romanja si sami poskrbite kosilo iz popotne torbe.

Prijave sprejema br. Stane Bešter, Kančevci 38, 9206 Križevci v Prekmurju. Zelo je zaželeno, da se prijavite na naslednji internetni povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/1LI6CcgxTmr69VDeO2kATVDIIbjuwIHJR1uum9_-vPqI/edit

Lahko pa tudi na e naslov: stane.bester@rkc.si ali po navadni pošti. Ob prijavi navedite naslednje podatke: Ime in priimek, naslov, rojstne podatke, e-pošto in GSM telefon, v kateri sobi želite prenočiti (enoposteljna, dvoposteljna, triposteljna ali štiriposteljna) in kraj vstopa na avtobus (Štepanja vas, Lom, Postojna OMV, Ajdovščina, Vrtojba. Ob prijavi vplačate akontacijo 200 €, celotni znesek pa poravnate do vključno 28. avgusta 2023 na TRR 0214 – 0128 1458 462 (Stane Bešter, Kančevci 38, 9206 Križevci v Prekmurju), za sklic nujno vpišite številke datuma pologa s pripisom: San Giovanni Rotondo. Za romanje potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list in potrdilo o zdravstvenem zavarovanju za tujino – Evropo. Pred samim romanjem vam bomo poslali še nekaj kratkih navodil.

Za morebitne dodatne informacije lahko pokličete na 041-840-897.

Z veseljem pričakujemo romanje in srečanje z Vami in Vas v Gospodu lepo pozdravljamo, mir in vse dobro.

Stane Bešter, br. Miha Sekolovnik, Miro Pavšek in s. Petra Mohorko

Delite lahko na družabnih omrežjih

Informacije

Vodi:

br. Stane Bešter, br. Miro Pavšek, br. Miha Sekolovnik, s. Petra Mohorko

Kraj in datum:

San Giovanni Rotondo – Italija,

Italija


02. 09. 2023 - 07. 09. 2023