Teden za družine Aninega sklada

Veselje

Počitnice družin AS v Kančevcih so že postale tradicionalne. Zavetje nam nudi Dom duhovnosti Kančevci na Goričkem v Prekmurju. Naši gostitelji so bratje kapucini, pri pripravi in izvedbi programa pa sodelujejo tudi drugi redovniki in redovnice.

Naš prvi namen je, da bi to bili dnevi, ki bodo za vas, družine, resnično počitniški. Marsikateri starši dajo vedeti, da jim veliko pomeni že to, da jim ni potrebno kuhati in se ukvarjati z mislijo, kaj pa naj bo danes za kosilo, večerjo, …

Veliko pomembnejši namen je, da bi kot družina imeli več časa za medsebojne odnose. Tako se prepletajo časi, ko si oče in mama lahko vzameta čas le zase, drugič so skupaj mame z otroki, naslednjič so z otroki očetje – istočasno pa imajo svoj klepet mame ali očetje, drugič ima čas zase cela družina.

Na počitnicah je tudi čas za duhovno osvežitev. Vsako leto izberemo kakšno tematiko, letos bo to veselje. Nekaj dopoldnevov imajo starši čas za klepet ob tej temi. Za animacijo pogovora povabimo tudi kakšnega gosta, ki usmeri pogovor o temi pod določenim vidikom. Tudi otroci imajo v tem času z animatorji priložnost pogledati v to tematiko, seveda pa je njim namenjeno veliko časa za igre in druge ustvarjalne dejavnosti. Če vreme dopušča, so te igre na prostem. En dan pa imajo za duhovno osvežitev tudi mladi, ki sicer prevzemajo na počitnicah vlogo animatorjev.

Počitnic ni brez rekreacije. Otroci imajo čas za igre že v času starševskih klepetov. Nekaj pa je tudi organiziranih športnih prireditev, npr. igre brez meja, športni turnir, … Te se odvijajo v popoldnevih. Skupaj pa tudi raziskujemo okolico doma s kakšnim pohodom.

Na počitnicah damo prostor tudi kulturnemu oblikovanju. Do sedaj smo imeli počitnice vedno ob državnem prazniku (25. junij). V ta namen smo si pripravili proslavo. Bilo je preprosto prebiranje slovenske poezije z glasbenimi vložki. Tudi v terminih, ko ne bo državnega praznika, bomo ohranili literarni večer. En dan v teh počitnicah je namenjen tudi romanju Obiščemo eno župnijo v Prekmurju in jo naredimo za naš romarski kraj. Tam obhajamo sveto mašo in imamo še kakšno drugo pobožnost. Romanje dopolnimo tudi z obiskom še kakšnega drugega zanimivega kraja v Prekmurju. Tako so počitnice tudi priložnost za raziskovanje tega najbolj vzhodnega dela naše domovine.

Vse dogajanje pa kot vezivo prepletajo jutranja molitev, sveta maša, večerna molitev in molitev ob obedih. Posebno domačnost in povezanost med družinami pa ustvarja tudi skrb za jedilnico. Po vsakem obedu po dve ali tri družine poskrbijo da je jedilnica pospravljena, posoda zbrisana in mize pripravljene za naslednji obed.

Delite lahko na družabnih omrežjih

Informacije

Vodi:
Anin sklad
Kraj in datum:
Kančevci,
6. 7. 2020, 18:00 - 12. 7. 2020, 14:00
Prijava ni mogoča