Letovanje družin givanja Vera in luč

»Mogoče ni vsak poklican k temu, da bi v življenju delal velike stvari, da bi sijal kot sonce, a vsakdo je poklican, da ljubi in se ljubi, vsak tam, kjer je, kakršen je, s svojimi slabostmi in hibami.« (Jean Vanier – ustanovitelj gibanja VIL)

Vera in luč (ViL) je mednarodno duhovno gibanje. Srce teh skupin so osebe z motnjami v duševnem in/ali telesnem razvoju (lučke). Obdajajo jih njihove družine in prijatelji. V Sloveniji deluje že skoraj 40 skupin. Druženje, prijateljstvo in duhovnost se v največji meri gradijo na mesečnih srečanjih, ki jih začenjamo z molitvijo, nadaljujemo z raznimi ustvarjalnimi dejavnostmi, poglobimo s sveto mašo in zaključimo z veselim delom, plesom, kakšnim posladkom in z veliko petja.

Skupine imajo lahko poleg rednih srečanj še veliko drugih dejavnosti. Razvijajo se glede na potrebe in ustvarjalnosti posameznikov ter iz Božjega navdiha. Med temi pobudami so duhovne vaje, romanja, pikniki, izleti in duhovno-počitniški tedni. Eden izmed duhovno-počitniških tednov poteka tudi v Kančevcih.

Lučke v dopoldanskem času skupaj s prijatelji ustvarjajo in se pogovarjajo, starši pa drug drugemu podelijo svoje misli in izkušnje. Povezujejo nas tudi jutranje hvalnice, budnica, telovadba, svete maše pa popoldanski izleti, kopanje, iskanje skritega zaklada, sprehodi in druge zanimive dejavnosti. Tradicionalno se posladkamo s sladoledom pri družini Sep, za kar se jim prisrčno zahvaljujemo.

V okviru tedna je organizirano tudi enodnevno romanje in spoved. Za duhovno vodenje vseh udeležencev poskrbi br. Jurij Štravs.

 

Delite lahko na družabnih omrežjih

Informacije

Vodi:
Narodni svet Vera in luč
Kraj in datum:
Kančevci,
21. 7. 2024, 18:00 - 27. 7. 2024, 14:00