Kdo si ti?

PAR IZJAV UDELEŽENCEV, KI SO KONČALI PROGRAM:

 • »Če se ne poznaš, ne moreš narediti dobre odločitve. Tu sem se spoznal zelo.«
 • »Sedaj, ko imam za sabo Kdo si Ti, sem še vedno jaz, a živim vsakdanje življenje bolj avtentično.«
 • »Balzam je videti kako je Bog vstopil v moje rane.«
 • »Mislim, da nekaj vse bolj razumem,« je rekla ena udeleženka in nadaljevala, »že dolgo se sprašujem, koliko časa se bom še ukvarjala sama s sabo? Dost’ mam te zgodbe… Kdaj bo konec tega sranja…Mislim da… verjetno takrat, ko se bom naučila ljubiti. Obsojati (sebe in druge) pomeni ne imeti Jezusovih oči.«

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA

Program Kdo Si Ti je namenjen mladim, ki iščejo osebnostno ter duhovno rast. Gre za pol letni program, sestavljen iz sedmih tematskih srečanj, osebnega spremljanja ter osebnega dela doma. Srečanja so prepletena z molitvijo, tihoto, katehezami in bratskim druženjem. Vsa srečanja sestavljajo nekakšno pot, ki vključuje različne osebne in duhovne dimenzije.
Čez mesec sam premišljuješ in hodiš osebno pot. V ta namen dobiš navodila za delo na sebi in navodila za molitev. Kdo si… je preprosto vprašanje, ki pa te lahko pelje vse bolj na globoko k tebi in k Bogu. Program je priložnost, da poglobiš osebni odnos z Bogom ter doživiš globino duhovnega življenja v skupnosti. Program, kot pričujejo udeleženci ti ne da odgovorov, ampak orodja za polno življenje.

 

 

TEME SREČANJ

 1. Osebna zgodba
  2. Molitev
  3. Odnosi in čutenja
  4. Poklicanosti
  5. Življenjske odločitve
  6. Umetnost razločevanja
  7. Rodovitnost

 

POGOJI ZA UDELEŽBO

 1. Program je namenjen mladim od 18 do 30 let.
 2. Program zahteva polno vključitev duhovnega življenja. Zato mora udeleženec dati privilegij tej poti in odločno hoditi po njej vse od začetka do konca.
 3. Na program si sprejet po opravljenem osebnem pogovoru z enim od voditeljev programa.
 4. Vsak, ki hodi to pot, je osebno spremljan s strani duhovnega spremljevalca. V kolikor ga nima smo na voljo bratje kapucini in sestre FMM. Z duhovnim spremljevalcem se sreča mesečno.
 5. Predpostavlja se prisotnost na vseh srečanjih, osebno delo in duhovno spremstvo.

 

KDAJ, KJE

Srečanja bodo enkrat mesečno in sicer dvodnevna, vsak tretji vikend v mesecu. Začeli bomo v petek zvečer in zaključili v soboto po kosilu. Srečanja bodo potekala v kapucinskem samostanu v Vipavskem Križu.

Prvo srečanje bo malo drugačno, saj bo lanska generacija imela v petek in soboto zaključno srečanje. Zato bo prvo srečanje za novo generacijo izjemoma v soboto! Srečanje bo namenjeno predstavitvi programa, voditelje, udeležence… Prisluhnili bomo tudi pričevanjem bivših udeležencev, ki bodo na voljo za vaša vprašanja.

Program bomo vodili:
br. Jakob Kunšič, br. Ambrož Brezovšek in s. Metka Kos.

Dobimo se v
soboto 22. 10. ob 17.00 v Vipavskem Križu in končamo v nedeljo 23. 10. 2020 s kosilom.

Prispevek bo 20 € na srečanje.
Dobrodošel-a!

 

Info:
br. jakob.kunsic@gmail.com
metka.kos.fmm@gmail.com
ambroz.brezovsek@gmail.com

Delite lahko na družabnih omrežjih

Informacije

Vodi:
br. Jakob Kunšič, br. Ambrož Brezovšek in s. Metka Kos FMM
Kraj in datum:
Vipavski Križ,
22. 10. 2022, 17:00 - 23. 10. 2022, 14:00
Prijava ni mogoča