Izkušnja poklicanosti

Izkušnja poklicanosti [iP]

je tritedenski program. Namenjen je fantom, ki so dopolnili 17 let in bi radi bolj jasno spoznali, kakšna naj bo njihova življenjska pot, kam jih kliče Gospod.

V programu se udeleženci umaknejo iz sveta in zaživijo življenje prepleteno z molitvijo, delom, tišino, tematskimi srečanji, bratskim druženjem ter se tako vključujejo v življenje samostanske družine.

Molitev je srčika življenja. Tako je tudi na iP. Udeleženci se pridružijo bratski molitvi hkrati pa so povabljeni in uvedeni v osebno molitev, premišljevanje Božje besede in adoracijo.

Delo človeku daje dostojanstvo, zato tudi na iP vsak dan zavihamo rokave in poprimemo za vsakovrstno delo; bodisi na vrtu, v kuhinji, sadovnjaku… s tem tudi program iP ostaja brezplačen.

Da bi slišali Gospodov glas je tišina nujna, zato ji na iP dajemo pomembno mesto. Po molitvi ostajamo nekaj časa v tišini, delo včasih začenjamo v tišini, predvsem pa se s tišino srečamo v zadnjem delu iP, ki ga imenujemo tudi „puščava“.

Skozi pogovor pri skupnih srečanjih se bomo dotaknili temeljev našega verovanja in duhovnosti ter teoloških prvin kot so: troedinost in zakramenti.

iP je tudi čas sproščenega bratskega druženja. Skupaj si ogledamo kakšen film, gremo na izlet, sprehod in podobno.

Ves čas iP je tudi priložnost za spoved, osebno spremljanje in spontan pogovor z brati.

iP bo potekala od 12. do 31 julija 2021 v kapucinskem samostanu v Škofji Loki. Vodita brata:  br. Jože Smukavec in br. Jurij Štravs.

Več informacij: br. Jožko Smukavec, tel.: 041/860-350 ali na: joze.smukavec@rkc.si

Delite lahko na družabnih omrežjih

Informacije

Vodi:
br. Jožko Smukavec in br. Jurij Štravs
Kraj in datum:
Škofja Loka,
12. 7. 2021, 16:00 - 31. 7. 2021, 14:00
Prijava ni mogoča