Duhovno počitniški teden gibanja Vera in luč

Vera in luč (VIL) je mednarodno duhovno gibanje. Srce teh skupin so osebe z motnjami v duševnem in/ali telesnem razvoju (lučke).

»Mogoče ni vsak poklican k temu, da bi v življenju delal velike stvari, da bi sijal kot sonce, a vsakdo je poklican, da ljubi in se ljubi, vsak tam, kjer je, kakršen je, s svojimi slabostmi in hibami.« (Jean Vanier – ustanovitelj gibanja VIL)

Obdajajo jih njihove družine in prijatelji. V Sloveniji deluje že skoraj 40 skupin. Druženje, prijateljstvo in duhovnost se v največji meri gradijo na mesečnih srečanjih, ki jih začenjamo z molitvijo, nadaljujemo z raznimi ustvarjalnimi dejavnostmi, poglobimo s sveto mašo in zaključimo z veselim delom, plesom, kakšnim posladkom in z veliko petja.

Skupine imajo lahko poleg rednih srečanj še veliko drugih dejavnosti. Razvijajo se glede na potrebe in ustvarjalnosti posameznikov in iz Božjega navdiha. Med temi pobudami so duhovne vaje, romanja, pikniki, izleti in duhovno-počitniški tedni. Eden izmed duhovno-počitniških tednov poteka tudi v Kančevcih.

Lučke v dopoldanskem času skupaj s prijatelji ustvarjajo in se pogovarjajo, starši pa drug drugemu podelijo svoje misli in izkušnje. Povezujejo nas tudi jutranje hvalnice, budnica, telovadba, svete maše, pa popoldanski izleti, kopanje, iskanje skritega zaklada, sprehodi in druge zanimive dejavnosti. Tradicionalno se posladkamo s sladoledom pri družini Sep, za kar se jim prisrčno zahvaljujemo.

V okviru tedna je organizirano tudi enodnevno romanje in spoved. Za duhovno vodenje vseh udeležencev poskrbita br. Jurij Štravs in g. Boštjan Čeh.

 

 

Delite lahko na družabnih omrežjih

Informacije

Vodi:
Duhovno počitniški teden gibanja Vera in luč
Kraj in datum:
Kančevci,
19. 7. 2020, 18:00 - 25. 7. 2020, 14:00
Prijava ni mogoča