Duhovne vaje s postejem

Smo rasli in bomo še. Na tednu posta pa smo predvsem na potovanju v našo notranjost.

Naše notranje življenje pripada nam, odvisno je od nas, ne od nečesa zunaj. Naša dobra čutenja niso odvisna od zunanjega, prebujamo jih v sebi.

Smo rasli in bomo še. Na tednu posta pa smo predvsem na potovanju v našo notranjost. Naše notranje življenje pripada nam, odvisno je od nas, ne od nečesa zunaj. Naša dobra čutenja niso odvisna od zunanjega, prebujamo jih v sebi. Vztrajno vadimo, kot kapljica za kapljico dolbe steno. Umirjamo se v molku, da bi v sebi odkrivali Boga. V sebi nosimo lakoto in žejo po miru in edinosti z vsem. Na življenje in odnose začenjamo gledati drugače.

Postenje ima zelo staro tradicijo. Redno so se ga posluževali pripadniki vseh religij in danes ponovno pridobiva na svojem pomenu. Krščansko zdravilno postenje se nanaša na telo, dušo in duha.

Postimo se 6 dni. Odpovemo se trdni hrani, da bi se telo lahko izpraznilo in očistilo. Pogoji so stabilno zdravstveno stanje, resni dnevi priprave in skrbna prehrana v dnevih po postenju. V času postenja usmerjamo svoje srce in čutila na Jezusa Kristusa po osebnem molku in meditaciji, po molitvenih držah in plesih v krogu, češčenju Najsvetejšega in obhajanju svete evharistije.

Kratka razmišljanja ob temi nam omogočajo, da prepoznavamo in sprejemamo svoje življenje ter vanj vnašamo spremembe, ki zdravijo.

Podrobnejši opis boste prejeli po prijavi. Uredite si, da boste sodelovali od začetka do konca programa. Število udeležencev je omejeno.

Vodita: br. Miha Sekolovnik in Polona Marc.

 

 

 

 

Delite lahko na družabnih omrežjih

Informacije

Vodi:
br. Miha Sekolovnik in Polona Marc
Kraj in datum:
Kančevci,
14. 10. 2022, 18:00 - 21. 10. 2022, 14:00
Prijava ni mogoča