Bratje Kapucini

Poslanstvo


Romanje v Assisi

Program v Domu duhovnosti
Kančevci v letu 2019

Vnebovzetje Device Marije (A) - Moje srce se raduje v Bogu

20. navadna nedelja (C) - Gospodov dan z Besedo

Naše knjige
Uredi oz. spremeni to novicoJaz molim takole...
Objavljeno: 6.12.2005
Jožica: Odkar sem začela moliti po tem namenu, molitve ne izpustim noben dan. Molim v postelji, ko odložim branje in ugasnem luč. Včasih se mi zgodi, da se ponoči zbudim z rožnim vencem v roki, pa potem nadaljujem. Res je, da prej v svojem življenju nisem sama molila doma razen večerno molitev. Potem pa sem prišla v takšne težave, da se nisem imela komu zaupati. Začela sem moliti z vso predanostjo in zaupanjem. Pa mi je odleglo. Težave še niso končane, ampak jaz zaupam v Božjo voljo in čakam, kako bo. Lažje bom sprejela dokončno rešitev in pripravljena bom. Svojim dobrim znancem ali prijateljem priporočam molitev kot izhod v stiski.

Angelca: Molitev za duhovne poklice mi ni neznana, saj sem pri živem rožnem vencu že od leta 1995. Molitev sem vzela resno. Z veseljem sem se pridružila molitveni navezi za dobre družine in duhovne poklice. Upam in želim, da bi tudi jaz lahko vsaj delček prispevala s svojo molitvijo. Kdaj najdem čas za molitev? Najraje zvečer. Prižgem svečko in zmolim desetko. So pa tudi dnevi, ko zjutraj v tišini cerkve opravim svojo dolžnost. Tu se lažje posvetim razmišljanju. Kaj mi pomeni? Molitev je pogovor z Bogom. Bog pa je naš prijatelj. Zato mi molitev pomeni veliko. Me pomirja in v njej najdem notranji mir. So dnevi, ko sem nerazpoložena. Takrat vzamem v roke rožni venec in če več ne, zmolim desetko in upam, da sem bila vsaj komu koristna.

Tadej: Molitev mi pomeni čas, ko se pogovarjam z Bogom in se sprostim. Po navadi molim zvečer, preden grem spat. Kadar pa grem v cerkev k maši, zmolim že v cerkvi, včasih pa nanese, da zmolim skupaj z drugimi molivci naveze.

Marjan: Bog, ki je Ljubezen, nam daje v življenju čudovite priložnosti, da tudi mi, zakoreninjeni v Njem, ljubimo svoje brate. Ena takih priložnosti je Molitvena naveza, zato sva jo z ženo sprejela z vsem srcem, saj osmišlja in poglablja najino molitev za tako vzvišen in našemu narodu potreben namen. Zlasti se najina molitev dviga k Bogu ob premišljevanju skrivnosti rožnega venca, ko skušava vsaj malo podoživljati Jezusovo in Marijino pot. Posebno doživetje za naju pa je zavest Božje bližine v naravi, ki jo občudujeva na izletih in jo občutiva kot neizmeren Božji dar.

Ljudmila: Tudi jaz sem se z veseljem vključila v molitveno navezo, katere molitev je namenjena za dobre družine in duhovne poklice. Že več let sem vključena v živi rožni venec, viteze Brezmadežne in ni mi bilo težko se pridružiti še molitveni navezi. Molitev po namenih ni nikoli preveč.
S Frančiškovo molitvijo "O vzvišeni in veličastni Bog" pričnem svoj dan in nadaljujem z molitvami, ki jih vedno molimo bratje in sestre Frančiškovega svetnega reda. V to molitev vključim tudi desetko rožnega venca po namenu molitvene naveze. Z istim namenom molim rožni venec, ki ga molimo pred jutranjo sv. mašo, če se je le morem udeležiti.
Drugo desetko rožnega venca pa vključim v popoldansko molitev in premišljevanje, ko vršim "Delavnico molitve in življenja". Molitev mi je veliko pomenila vse življenje.

Lojzka: Z veseljem sem se pridružila molitveni navezi. Najprej zmolim desetko rožnega venca za dobre družine in duhovne poklice. Nato za mojega pokojnega moža. Sledi rožni venec, ki ga molim za razne namene, posebno za mojo družino. Na koncu pa še razne molitvice in zahvala Bogu. Molim vedno v popoldanskem času.

Breda: Zelo sem se razveselila pobude bratov kapucinov, da bi molili za dobre družine in duhovne poklice. V svetu je čutiti pomanjkanje obojih, hkrati pa občutim velik blagoslov, ko imam priložnost srečati dobrega duhovnika, predano sestro ali ljubeča starša, ki se razdajata svojim otrokom. Vse to in sama teža odločitve za eno ali drugo pot, ki leži na plečih mladega človeka, me je spodbudilo, da se vključim v to molitveno navezo.
Sprva sem molila zvečer pred spanjem, a se je mnogokrat zgodilo, da sem ob jagodah rožnega venca zadremala. Potem pa me je nekega dne ob prebiranju Božje besede preblisnilo. Jezus je svoje učence klical na poti, njihove odločitve so padale na poti in v hoji za Kristusom so ostajali na poti… Torej lahko tudi jaz za dobre odločitve molim na poti. Sedaj vsako jutro, ko se peljem v službo molim desetko rožnega venca v ta namen. Na poti k mojim otrokom, ki jih poučujem, na poti k staršem, s katerim delam, na poti k prijateljem, s katerimi preživljam čas, na poti k bratom in sestram, katerim oznanjam veselo novico odrešenja, na poti… Na poti molim za blagoslov poti vsakega izmed nas.

Andrej: Za molitveno navezo za dobre družine in duhovne poklice sem prvič slišal na duhovnih vajah, vendar se ji nisem takoj priključil. Sprva sem sam in skupaj z dekletom molil desetko v ta namen (za vajo), ob naslednjem povabilu br. Primoža pa sem se odzval in pridružil navezi. Tako sedaj vsak dan namenim eno desetko rožnega venca v ta namen. V mesecu oktobru, ko smo bili vsi še posebej povabljeni k molitvi rožnega venca sem si pogosto lažje vzel čas, sedaj pa me ta molitev tudi vzgaja in mi pomaga k temu, da si vzamem čas za molitev. Pogosto to desetko pridružim večerni molitvi, v kateri prosim Očeta, naj bedi nad menoj in nad vsemi, ki potrebujejo njegovega varstva.

Vida: Rožni venec? Naveza? Nekaj novega zame? Ne! Samo prijetna dopolnitev živemu rožnemu vencu, kateremu sem že dolgo priključena.
Rožni venec? Dolgočasna in zastarela molitev? Je dolgčas spremljati rojstvo Gospoda, njegovo življenje, smrt in vstajenje? Pri vsaki desetki moliti najlepšo molitev, ki jo je učil? Mislim, da ne.
Koliko priložnosti je za molitev rožnega venca, komu vse lahko namenim vsaj eno desetko. Potreb je res veliko. Tudi ljudi, katerim lahko z molitvijo rožnega venca izkažeš svojo hvaležnost. Z molitvijo rožnega venca častim Marijo in Gospoda.
Molim ga ob različnih časih. Ker mi je dana milost, da lahko molim v tišini cerkve v zgodnjem jutru, preden grem po drugih opravkih, največkrat zaidem tja in opravim svoje molitve. Moj dan je tako lep in svetel tudi, če zunaj ne sije sonce.

Marija: Molim za družino, otroke, duhovne poklice .... Z zaupanjem v Boga je življenje veliko lažje. Ne bojim se prihodnosti, saj vem, da me pri vsem mojem delu spremlja Bog in mi pomaga.
Družine so danes zelo potrebne molitve. Mladi se težko odločajo za družino, kajti zanjo je potreben tudi napor in žrtev. Današnja družba v mladem človeku vzbuja toliko potrošniških potreb, da prepogosto pozabi na graditev dobrega partnerskega odnosa. Ta pa je nujno potreben za sprejem in vzgojo otrok.
Hvaležna sem Bogu za milost vere, da hodim k maši in da sem deležna božje besede iz ust duhovnika. Koliko ljudi je prikrajšanih za lepe besede in misli, ki so meni v spodbudo, tolažbo in mi dajejo upanje. Zato molim za dobre duhovnike, ki naredijo veliko dobrega za današnjo družbo. Z vzgojo mladine, skrbjo za duhovno rast vernikov in spremljanjem v lepih in težkih trenutkih življenja.
Želim, da bi duhovna naveza obrodila bogate sadove.
 


Glej tudi...


Sorodno iz kategorije “Poslanstvo”...


išči po novicah in vsebini

Napovednik


Arhiv novic