Evangelij v rjavem
Manjši bratje kapucini

Kdo smo bratje kapucini?

Bratje kapucini smo najmlajša družina manjših bratov svetega Frančiška Asiškega. V Frančiškovem gibanju je bil vedno navzoč močan izziv k prenovi v prvotnem duhu.

Tako so br. Matej da Bascio in prvi bratje začeli z novim bratstvom manjših bratov. Bratje kapucini s frančiškani in minoriti danes živimo in nadaljujemo Frančiškovo karizmo v Cerkvi in svetu.

Izvir našega življenja

Jezus Kristus

Če za koga, potem lahko za Jezusa iz Nazareta, ki je naš najboljši Učitelj, rečemo, da je človek za druge, odprt za vse, nenehno služi vsem in vsakomur: pozablja nase in vedno misli na druge. To je ne le nezmotljiva definicija ljubezni. Je predvsem jasna in zgovorna, življenjska upodobitev prave Božje ljubezni: vsakodnevno življenje Jezusa Kristusa, ki je do konca pozabljal nase in mislil na druge.

Sveti Frančišek

Lik asiškega Ubožca spada med najbolj mikavne v vrsti svetnikov katoliške Cerkve. Zgled njegovega življenja je še posebej dragocen danes, ko mnogi ljudje prodajajo dušo in telo bogu, ki se imenuje standard, ki pa jih ne more osrečiti. Človek je srečen, če hoče biti ‘orodje miru’, kakor je zapisano v lepi molitvi, ki jo pripisujejo svetemu Frančišku Asiškemu.

Naši sveti bratje

Misel sv. patra Pija

“Na noben način in iz nobenega razloga ne odstopite od opravljanja del ljubezni in usmiljenja, komur koli si že bodi; pa ne le to, ampak ko se pokažejo primerne okoliščine, vi sami ponudite darovanjsko ljubezen. Vse to hoče Gospod in potruditi se morate, da vse to tudi date.”
(Epist. I, str. 1213)

Aktualna vsebina

Naši programi

KančevciZa mlade

Adam

Datum:
nedelja, 4. 8. 2024 - sobota, 10. 8. 2024
Vodi:
br. Jaro Knežević, Ajda Barbarič, profesorji in animatorji

Najnovejši prispevki

Sledite nam

Bi bil rad o novostih/blog prispevkih obveščen direktno v svoj e-poštni nabiralnik? Obkljukajte, katere novice bi želeli v svoj nabiralnik.

"*" indicates required fields

Katere novice?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dnevna Božja beseda

Sv. Jakob starejši, apostol
»Kdor hoče biti med vami prvi, naj bo vaš služabnik.« (Mt 20,27)
Evangelij: