Bratje Kapucini

Novice


Moliti s Svetim pismom (br. Štefan Kožuh)

Romanja v Assisi in San Giovanni Rotondo

Program v Domu duhovnosti
Kančevci v letu 2018

16. nedelja med letom - B: Pojdite sami zase v samoten kraj in si malo odpočijte

16. navadna nedelja (B) - Gospodov dan z Besedo

Naše knjige
Zadnjih  5   10   20   50 novic.
Uredi oz. spremeni to novicoZahvala ob večnih zaobljubah
Objavljeno: 3.10.2016
Hočem!
Odločno in v en glas sta, brata Luka Modic iz Blok in Miroslav Pavšek iz Zagorja 2. oktobra v kapucinski cerkvi sv. Frančiška v Vipavskem Križu,  izrekla svoj ''hočem'' služiti Bogu in vsem ljudem v kapucinskem redu. Slovesnosti večnih zaobljub se je udeležilo skoraj petsto vernikov, ki so z molitvijo in veseljem podprli draga brata.
 
Obred je bil lepo pripravljen. S pomočjo ceremonijerja br. Jakoba, ga je vodil provincialni minister br. Vlado Kolenko. Navzoči so bili številni bratje, duhovniki in redovnice. Med njimi je bil tudi br. Štefan Kožuh, ki je generalni vikar kapucinskega reda in deluje v Rimu ter br. Lorenzo redovni vzgojitelj iz sosednje Italije, ki je prišel skupaj s slovenskimi novinci. Za ubrano petje pa je skrbel pevski in inštrumentalni zbor Vis iz Štepanje Vasi.
 
Po končanem liturgičnem slavju so kriške gospodinje in možje pod vodstvom br. Marjana in Silve Fučka pripravili prijetno pogostitev v grajski kleti. Na kriškem ''placu'' so se zopet, kot že tolikokrat zbrali, kot bi rekel sv. Frančišek dobri ljudje. 
 
Radi bi se zahvalili vsem sodelujočim. Hvala. Pokazali ste nam, da nas imate radi.
 
kriški bratje kapucini.

 


išči po novicah in vsebini

Napovednik


Arhiv novic