Bratje Kapucini


Romanje v Assisi

Program v Domu duhovnosti
Kančevci v letu 2019

Vnebovzetje Device Marije (A) - Moje srce se raduje v Bogu

20. navadna nedelja (C) - Gospodov dan z Besedo

Naše knjige
Uredi oz. spremeni to novicoŠpanski mučenci (1936)
Objavljeno: 9.9.2011
 
Bl. German (1895-1936), r. José Maria Hernandez Garrigues v Carcagenti (Valecia, Španija), duhovnik in mučenec ter drugi španski mučenci
Godujejo: 26. septembra

Bl. German (v svetu José María Garrigues) je eden od mučencev španske revolucije iz Valencie, ki jih je za blažene razglasil Janez Pavel II. leta 2001. Rojen v Carcagenti (Valencia) leta 1895 je vstopil h kapucinom in bil posvečen v duhovnika leta 1919. Posvetil se je poučevanju, vzgoji mladih kapucinov, duhovniški službi in apostolatu med revnimi v Totani (Murcia), Massamagrellu, L'Ollerii in Alciri (Valencia). Bil je prijazen in vljuden redovnik, vesel in simpatičen, mož molitve, ljubezni in zaupanja v Boga.

Ko so se v juliju 1936 sprožila verska preganjanja, se je moral - tako kot mnogi drugi redovniki -  zateči v hišo svojih staršev v Carcagente. 9. avgusta 1936 so ga komunisti aretirali, ga zasmehovali in z njim grdo ravnali, opolnoči pa so ga odpeljali do železniškega mostu čez reko Júcar in ga ubili. Pred tem je br. Germain pokleknil, poljubil roke svojih morilcev in jim odpustil.

Drugi kapucinski španski mučenci pa so:Sorodno iz kategorije “Kapucinski svetniki”...


išči po novicah in vsebini

Napovednik


Arhiv novic