Bratje Kapucini


Romanje v Assisi

Program v Domu duhovnosti
Kančevci v letu 2019

Vnebovzetje Device Marije (A) - Moje srce se raduje v Bogu

20. navadna nedelja (C) - Gospodov dan z Besedo

Naše knjige
Uredi oz. spremeni to novicoKančevci 2019: Duhovno počitniški teden gibanja Vera in luč
Objavljeno: 6.2.2019
28. julij – 3. avgust 2019
 
»Mogoče ni vsak poklican k temu, da bi v življenju delal velike stvari, da bi sijal kot sonce, a vsakdo je poklican, da ljubi in se ljubi, vsak tam, kjer je, kakršen je, s svojimi slabostmi in hibami.« (Jean Vanier – ustanovitelj gibanja VIL)
 
Vera in luč (VIL) je mednarodno duhovno gibanje. Srce teh skupin so osebe z motnjami v duševnem in/ali telesnem razvoju (lučke). Obdajajo jih njihove družine in prijatelji. V Sloveniji deluje že skoraj 40 skupin. Druženje, prijateljstvo in duhovnost se v največji meri gradijo na mesečnih srečanjih, ki jih začenjamo z molitvijo, nadaljujemo z raznimi ustvarjalnimi dejavnostmi, poglobimo s sveto mašo in zaključimo z veselim delom, plesom, kakšnim posladkom in z veliko petja.
 
Skupine imajo lahko poleg rednih srečanj še veliko drugih dejavnosti. Razvijajo se glede na potrebe in ustvarjalnosti posameznikov in iz Božjega navdiha. Med temi pobudami so duhovne vaje, romanja, pikniki, izleti in duhovno-počitniški tedni. Eden izmed duhovno-počitniških tednov poteka tudi v Kančevcih.
 
Lučke v dopoldanskem času skupaj s prijatelji ustvarjajo in    se pogovarjajo, starši pa drug drugemu podelijo svoje misli in izkušnje. Povezujejo nas tudi jutranje hvalnice, budnica, telovadba, svete maše, pa popoldanski izleti, kopanje, iskanje skritega zaklada, sprehodi in druge zanimive dejavnosti. Tradicionalno se posladkamo s sladoledom pri družini Sep, za kar se jim prisrčno zahvaljujemo.
 
V okviru tedna je organizirano tudi enodnevno romanje in spoved. Za duhovno vodenje vseh udeležencev poskrbita brat Jurij Štravs in g. Boštjan Čeh.


Sorodno iz kategorije “Kančevci 2019”...


išči po novicah in vsebini

Napovednik


Arhiv novic