Bratje Kapucini


Moliti s Svetim pismom (br. Štefan Kožuh)

Program v Domu duhovnosti
Kančevci v letu 2019

Nova zapoved - 5. velikonočna nedelja (C)

5. velikonočna nedelja (C) - Gospodov dan z Besedo

Naše knjige
Uredi oz. spremeni to novicoKančevci 2018: Teden zdravilnega posta
Objavljeno: 20.1.2018

11. - 18. marec 2018
18 - 25. marec 2018

Vodita: br. Miha Sekolovnik in Ruth Müller-Wick

27. april - 4. maj 2018

Vodita: br. Miha Sekolovnik in s. Irena Marija Stele

2. - 9. november 2018
9. - 16. november 2018

Vodita: br. Miha Sekolovnik in Ruth Müller-Wick

Smo rasli in bomo še. Na tednu posta pa smo predvsem na potovanju v našo notranjost. Naše notranje življenje pripada nam, odvisno je od nas, ne od nečesa zunaj. Naša dobra čutenja niso odvisna od zunanjega, prebujamo jih v sebi. Vztrajno vadimo, kot kapljica za kapljico dolbe steno. Umirjamo se v molku, da bi v sebi odkrivali Boga. V sebi nosimo lakoto in žejo po miru in edinosti z vsem. Na življenje in odnose začenjamo gledati drugače.

Postenje ima zelo staro tradicijo. Redno so se ga posluževali pripadniki vseh religij in danes ponovno pridobiva na svojem pomenu. Krščansko zdravilno postenje se nanaša na telo, dušo in duha.

Postimo se 6 dni. Odpovemo se trdni hrani, da bi se telo lahko izpraznilo in očistilo. Pogoji so stabilno zdravstveno stanje, resni dnevi priprave in skrbna prehrana v dnevih po postenju. V času postenja usmerjamo svoje srce in čutila na Jezusa Kristusa po osebnem molku in meditaciji, po molitvenih držah in plesih v krogu, češčenju Najsvetejšega in obhajanju svete evharistije.

Kratka razmišljanja ob temi nam omogočajo, da prepoznavamo in sprejemamo svoje življenje ter vanj vnašamo spremembe, ki zdravijo.

Podrobnejši opis boste prejeli po prijavi. Uredite si, da boste sodelovali od začetka do konca programa. Število udeležencev je omejeno.Sorodno iz kategorije “Kančevci 2018”...


išči po novicah in vsebini

Napovednik


Arhiv novic