Bratje Kapucini


Romanje v Assisi

Program v Domu duhovnosti
Kančevci v letu 2019

Naredite si prijatelje z bogastvom - 25. navadna nedelja (C)

25. navadna nedelja (C) - Gospodov dan z Besedo

Naše knjige
Zadnjih  5   10   20   50 novic.
Uredi oz. spremeni to novicoProgram v Domu duhovnosti Kančevci v letu 2017
Objavljeno: 19.12.2016

Program v Domu duhovnosti Kančevci za leto 2017

Knjižica PDF 

Program po mesecih

Spoštovani!
 
Novo leto, nova knjižica s programom dogajanj v Domu duhovnosti Kančevci. Ostaja pa odmev preteklega svetega leta usmiljenja. Pozornost, ki smo jo v tem svetem letu posveča-li temu, da je Bog usmiljen, da je Bog sam Usmiljenje, naj odmeva tudi v času, ki je še pred nami. Da bi okušali Božje usmiljenje, njegovo dobrohotno ljubezen do nas posebej na področjih naše nemoči, nam želijo pomagati tudi duhovni do-godki, ki se bodo v letu 2017 zvrstili v našem domu. Vsekakor pa ne bomo obšli tudi pozornosti novega leta. Med nami je še vedno sveža papeževa posinodalna spodbuda Radost ljubezni. Vsem, ki nas boste obiskali in se udeležili katerega od progra-mov, želimo, naj vas ti usposabljajo, da boste vaše domove čim bolj spreminjali v kraje sprejetosti, dobrohotne pozornosti do najbližjih, potrpežljivosti, hvaležnosti, služenja, veselja. Naj vsakdo postaja čim bolj verodostojen žarek Božjega usmiljenja (ljubezni) v vaših domovih in okolju, kjer živite.
 
V povezanosti z letom, ko bomo posvečali pozornost dru-žini, vam želimo predstaviti še spodbudo, ki smo jo bratje kapucini posredovali pred 12 leti, ko smo v Sloveniji obhajali leto poklicanosti. S spodbudo želimo pokazati na dve temeljni poklicanosti: družina ali duhovni poklic. Sprašujemo: ali sta ti dve izbiri nekaj dragocenega, pomembnega in v današnjem času potrebnega? Si morda pripravljen kaj narediti za to, da bi bilo med nami veliko dobrih družin in dovolj duhovnih po-klicev? Če se sprašuješ, ja kaj pa lahko za to naredim, vabimo,
 
da se nam pridružiš, ko kličemo k Bogu, naj bo v naših dru-žinah razumevanje, spoštovanje; naj bodo kraji za odraščanje otrok v zrele odrasle osebe, naj bodo duhovniki, redovniki in redovnice prinašalci Boga med nas; naj se mladi usposobijo za svoje poslanstvo, ki jim ga namenja Bog. To delamo z na-slednjo oblike molitve: eno desetko rožnega venca, in sicer:
- v ponedeljek: ki si ga Devica rodila, 
- v torek: ki je za nas težki križ nesel, 
- v sredo: ki je Svetega Duha poslal, 
- v četrtek: ki je oznanjal božje kraljestvo, 
- v petek: ki je za nas križan bil, 
- v soboto: ki si ga Devica v templju darovala, 
- v nedeljo: ki je od mrtvih vstal. 
 
Njim pridajamo še tole Frančiškovo molitev:
 
»O vzvišeni in veličastni Bog, razsvetli temine mojega srca; daj mi pravo vero,
trdno upanje, popolno ljubezen, globoko ponižnost,
razumnost in spoznanje,
da se bom držal-a tvojih zapovedi. Amen.«
 
Prepričani smo, da tudi s ponavljanjem te molitve, lahko ustvarjamo okolje za dobre družine in duhovne poklice. Veseli bomo, če nam sporočiš, da se nam pridružuješ.
 
V domu vas bomo z veseljem pričakali trije bratje kapucini. Dva sva ostala še od prej. V preteklem letu se je od nas poslo-vil br. Gabrijel. Z velikim zanimanjem je spremljal dogajanje v domu, za vse udeležence veliko molil in prepričani smo, da to dela tudi sedaj z večnosti. Pridružil pa se nam je br. Milan Kvas. Prišel je s Ptuja, kjer je opravljal službo predstojnika in župnika, med nami pa bo v pomoč pri oskrbi doma in njegovih programih. Doma je z župnije Polenšak v Slovenskih goricah. Dobrodošel med nami.
 
Znova se oziramo k Bogu, naj nam nakloni blagoslovljeno dogajanje v domu, naj nas razsvetljuje pri delitvi duhovnih dobrin, nas varuje pri vseh vrstah dogajanj in napolnjuje z veseljem in hvaležnostjo za vse, kar bomo prejeli.
 
Mir in dobro.
 
br. Primož, br. Jurij, br. Milan in sodelavci
 


Sorodno iz kategorije “Kančevci 2017”...


išči po novicah in vsebini

Napovednik


Arhiv novic