Bratje Kapucini


Moliti s Svetim pismom (br. Štefan Kožuh)

Programi za mlade 2018/19

Program v Domu duhovnosti
Kančevci v letu 2018

3. adventna nedelja (C) - Zmeraj se veselite

3. adventna nedelja (C) - Gospodov dan z Besedo

Naše knjige
Uredi oz. spremeni to novicoKančevci 2017: Teden zdravilnega posta
Objavljeno: 12.1.2017
17.- 24. marec 2017
24.- 31. marec 2017
Vodita: br. Miha Sekolovnik in Ruth Müller-Wick
 
25. april – 2. maj 2017
Vodita: br. Miha Sekolovnik in s. Marija Irena Stele
 
13. – 20. oktober 2017
20. - 27. oktober 2017
Vodita: br. Miha Sekolovnik in Ruth Müller-Wick
 
Smo rasli in bomo še. Na tednu posta pa smo predvsem na potovanju v našo notranjost. Naše notranje življenje pripada nam, odvisno je od nas, ne od nečesa zunaj. Naša dobra čutenja niso odvisna od zunanjega, prebujamo jih v sebi. Vztrajno vadimo, kot kapljica za kapljico dolbe steno. Umirjamo se v molku, da bi v sebi odkrivali Boga. V sebi nosimo lakoto in žejo po miru in edinosti z vsem. Na življenje in odnose začenjamo gledati drugače.
Postenje ima zelo staro tradicijo. Redno so se ga posluževali pri- padniki vseh religij in danes ponovno pridobiva na svojem pomenu. Krščansko zdravilno postenje se nanaša na telo, dušo in duha.
Postimo se 6 dni. Odpovemo se trdni hrani, da bi se telo lahko izpraznilo in očistilo. Pogoji so stabilno zdravstveno stanje, resni dnevi priprave in skrbna prehrana v dnevih po postenju. V času postenja usmerjamo svoje srce in čutila na Jezusa Kristusa po oseb- nem molku in meditaciji, po molitvenih držah in plesih v krogu, češčenju Najsvetejšega in obhajanju svete evharistije.
Kratka razmišljanja ob temi nam omogočajo, da prepoznava- mo in sprejemamo svoje življenje ter vanj vnašamo spremembe, ki zdravijo.
Podrobnejši opis boste prejeli po prijavi. Uredite si, da boste sode- lovali od začetka do konca programa. Število udeležencev je omejeno.


Sorodno iz kategorije “Kančevci 2017”...


išči po novicah in vsebini

Napovednik


Arhiv novic