Bratje Kapucini


Romanje v Assisi

Program v Domu duhovnosti
Kančevci v letu 2019

Naredite si prijatelje z bogastvom - 25. navadna nedelja (C)

25. navadna nedelja (C) - Gospodov dan z Besedo

Naše knjige
Zadnjih  5   10   20   50 novic.
Uredi oz. spremeni to novicoProgram v Domu duhovnosti Kančevci v letu 2016
Objavljeno: 6.1.2016

Objavljamo program v Domu duhovnosti Kančevci za leto 2016 (Knjižica PDF).


br. Primož Kovač
 
Spoštovani!
 
V leto 2016 stopamo z bogato popotnico. Na praznik Brezmadežne smo pričeli izredno sveto leto usmiljenja. Ena od pomembnih drž Boga do nas je prav usmiljenje. To je oblika, kako nam Bog izkazuje svojo ljubezen. Sprejema nas takšne kot smo, tudi v naši nepopolnosti in naših nezvestobah. Pa kljub temu še računa na nas, da bomo postali korak za korakom drugačni, čim bolj njemu podobni in zaupa nam, da bomo v tem svetu nekaj dobrega naredili.
 
Sveto leto s pozornostjo na usmiljenje nas zagotovo hoče usmeriti tudi drug k drugemu: da bi bili tudi mi drug do drugega, kakršen je Bog do nas. Naj nas to sveto leto še bolj zavzeto usposablja, da bomo tudi mi drug do drugega usmiljeni, računali na nepopolnosti drugega, si znali med seboj odpuščati in se dvigati.
 
Škofija Murska Sobota bo skupaj s škofijama Celje in Novo mesto dopolnila 10 let. To obletnico bo zaznamovala s škofijskim misijonom, ki se je že pričel prav tako na praznik Brezmadežne, po župnijah pa že konec tedna pred tem, in bo trajal do praznika Marijinega vnebovzetja. Posebej bodo misijonsko oblikovani dnevi ob prvem petku v mesecu (od četrtka do nedelje). Geslo misijona je »Odprite vrata Kristusu«. Kaj je vera brez živega odnosa s Kristusom?
 
Obe vsebini – svetega leta in škofijskega misijona – sta čudoviti navdih dogajanj v našem domu: okušanje in delitev usmiljenja, za kar se bomo usposobili, če odpremo vrata Kristusu. Znova je pred nami pester izbor duhovnih dogodkov v našem domu. Prav v vsakem, ne glede na to, za koga je namenjen (odrasli, družine, mladi, otroci …), v kakšni obliki se bo odvijal (v tišini, pogovorno, družabno duhovno, …) se bosta poskušala odražati svetoletno Božje usmiljenje in škofijsko odpiranje vrat Kristusu. Vsem, ki nas boste obiskali, želimo, da bi prišli prav to iskat in da bi to tudi našli: pa se boste udeležili programa, ki bo pripravljen ali pa se le osebno umaknili v mirnost doma in njegove okolice ter udeležbi pri molitvi nas bratov kapucinov. Naj bo to leto prav tako blagoslovljeno.
 
Mir in dobro.
 

br. Primož, br. Gabrijel, br. Jurij in sodelavci

Januar
 
Februar
 
Marec
 
April
 
Maj
 
Junij
 
Julij
 
Avgust
 
September
 
Oktober
 
November
 
December
 
 


Sorodno iz kategorije “Kančevci 2016”...


išči po novicah in vsebini

Napovednik


Arhiv novic